Совети за кариера

Како да заработувате од хоби: Вештини кои што ви носат дополнителен приход
0 коментар

Како да заработувате од хоби: Вештини кои што ви носат дополнителен приход

Експертите откриваат неколку практични совети, како можете да заработите дополнителни пари. Дополнителни пари се повеќе ни се потребни на сите нас, бидејќи живееме во брзо..

Прочитај повеќе
Две работи кои се кривец што сте несреќни на работа! Еве неколку методи за да го намалите сресот
0 коментар

Две работи кои се кривец што сте несреќни на работа! Еве неколку методи за да го намалите сресот

Врвен експерт од светот на бизнисот открива како да бидете позадоволни и посреќни на работа! Третина од денот поминуваме на работа. Работното време од осум..

Прочитај повеќе
Како да напишете CV, а во него да се види дека „пукате“ од самодоверба
0 коментар

Како да напишете CV, а во него да се види дека „пукате“ од самодоверба

Самодовербата е ваш пријател за време на потрагата по нова работа. Да се ​​​​биде самоуверен на работното место значи да знаете во што сте добри,..

Прочитај повеќе
Инфлуенсерите и тренерите за кариера го освојуваат онлајн просторот
0 коментар

Инфлуенсерите и тренерите за кариера го освојуваат онлајн просторот

Досега советите за кариера доаѓаа од постари професионалци или сертифицирани тренери. Сега, помладите работници се свртуваат кон  таканаречените инфлуенсери на социјалните медиуми за совети како..

Прочитај повеќе
Треба ли да аплицирате со видео биографија?
0 коментар

Треба ли да аплицирате со видео биографија?

Интервјуата за работа се повеќе стануваат виртуелни или онлајн, па поради тоа се повеќе кандидати вежбаат пред камера или аплицираат со видео за да  ги..

Прочитај повеќе
Што открива вашето работно биро за вашата личност?
0 коментар

Што открива вашето работно биро за вашата личност?

Еве што открива работната маса за личноста! Психијатар од Националниот институт за ментално здравје во Велика Британија ги откри најчестите „типови“ на работните маси и..

Прочитај повеќе
Што да правите кога сте заглавени со работа која што не ја сакате?
0 коментар

Што да правите кога сте заглавени со работа која што не ја сакате?

Ако се чувствувате заглавени на работа што не ја сакате поради различни причини, тоа може да предизвика постојан стрес и да влијае на вашето физичко..

Прочитај повеќе
Што да правите кога вработените масовно ви даваат откази?
0 коментар

Што да правите кога вработените масовно ви даваат откази?

Сите сме свесни за големиот број напуштања на работните места низ светот  во 2021 година, а пред се во САД.  Минатата недела, Министерството за труд..

Прочитај повеќе
Унапредете ги вештините и проверете ја разликата во платите онлајн
0 коментар

Унапредете ги вештините и проверете ја разликата во платите онлајн

Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) ги промовираше двете нови услуги: Едукативна тренинг платформа и Конкурентна плата. Првата од двете услуги на ОРМ претставува дигитална едукативна тренинг..

Прочитај повеќе
Зошто не ве вработуваат?
0 коментар

Зошто не ве вработуваат?

Барањето работа е исцрпувачко. И колку подолго сте ангажирани со тоа, толку се чини дека станува полошо. Може да биде толку обесхрабрувачко да бидете отфрлени..

Прочитај повеќе
Kога шефот се однесува како диктатор
0 коментар

Kога шефот се однесува како диктатор

Секогаш кога шефот се однесува како диктатор - замолчува, засрамува или отпушта секој што се осмелува да го оспори статус квото - имате проблем со..

Прочитај повеќе
Растат лажните вработувања со епидемијата
0 коментар

Растат лажните вработувања со епидемијата

Бројот на лажните вработувања е во постојан пораст во светот, а последното истражување на ББЦ покажува дека  има зголемување од 27 отсто меѓу 2018 и..

Прочитај повеќе
Најдобри одговори на осум најчести прашања на интервју за работа
0 коментар

Најдобри одговори на осум најчести прашања на интервју за работа

Кога една компанија ве интервјуира за работа, последното нешто што го имаат на ум е да ве „измамат“. Тие сакаат подобро да ве запознаат и..

Прочитај повеќе
Да се јавите на мобилен или не? Колку треба да бидете достапни надвор од работното време
0 коментар

Да се јавите на мобилен или не? Колку треба да бидете достапни надвор од работното време

Некои европски земји, меѓу кои и Франција, законски им овозможија на луѓето да не одговараат на своите мобилни телефони надвор од работното време. Според официјалната..

Прочитај повеќе
Барањето работа не е исто по корона кризата
0 коментар

Барањето работа не е исто по корона кризата

Пандемијата влијаеше на секој аспект од нашите животи, а особено на начинот на работење и на самото барање работа. Иако се гледа светло на крајот..

Прочитај повеќе
Направете од себе БРЕНД за да успеете во кариерата
0 коментар

Направете од себе БРЕНД за да успеете во кариерата

Зошто не гледаме онолку жени на врвот на деловната хиерархија колку што би сакале? Можеби затоа што жените не се свесни колкава е моќта на..

Прочитај повеќе
Како да напишете привлечно резиме
0 коментар

Како да напишете привлечно резиме

Кога станува збор за барањето работа, вашето резиме, односно куса биографија (CV) е најважно. Подгответе го како што треба и ќе имате интервју за кратко..

Прочитај повеќе
Изберете ја кариерата врз основа на типот на личноста
0 коментар

Изберете ја кариерата врз основа на типот на личноста

Понекогаш човек ниту самиот не знае со што би сакал или би можел да се занимава некогаш, особено кога е во основно или во средно..

Прочитај повеќе